Horen, zien & voelen

De eerste keer dat u komt mag u een uitgebreid onderzoek verwachten. Dit helpt de oorzaak van uw klachten op te sporen. Een osteopaat kan hierbij zeker gebruik maken van röntgenopnames, CT, MRI – scans of labo onderzoeken  die u reeds heeft. Indien u dit niet heeft, geen nood het is niet altijd nodig. Mocht verder onderzoek  of beeldvorming essentieel zijn, zal een osteopaat u vragen uw huisarts te raadplegen of zelf contact op te nemen met hem.

De osteopaat kijkt niet alleen naar de ziekte of naar een symptoom, maar naar de hele persoon. Hij kijkt niet alleen naar uw klachten maar zoekt ook naar uw gezondheid.

Hoe zit het met de beenderen, de spieren en gewrichten,  de organen,  de zenuwen, zijn er spanningen ten gevolge van stress, enz. Een osteopaat vraagt eveneens naar je levensstijl,  je slaap- en eetgewoonten.

Vervolgens gebeurt er met de handen een lichaamsonderzoek naar bewegingsstoornissen in het lichaam. De bevindingen worden met de patiënt besproken waarna de behandeling begint eveneens met de handen van de osteopaat.

De osteopaat kan manipuleren (in de volksmond kraken) indien nodig. Toch is dit niet zijn enigste techniek om u te helpen en komt het soms ook niet in aanmerking voor uw klacht. Indien er gemanipuleerd wordt gebeurt dit altijd met een zachte hand.

Door de beweeglijkheid te herstellen, kan het lichaamseigen herstellende vermogen weer zijn werk doen waardoor symptomen en klachten verbeteren.

Soms worden mensen aangeraden om hun leef- en eetgewoontes aan te passen om de behandeling te bespoedigen of te ondersteunen.

Lichamelijke klachten?

Wij hebben een lijstje opgesteld met voorbeelden waarmee u terecht bij ons kunt. Indien u echter vragen heeft over bepaalde klachten of aandoeningen of staan uw problemen niet hieronder, kan u steeds vrijblijvend bij ons terecht. Indien wij u niet van dienst kunnen zijn verwijzen wij u graag door voor nader medisch onderzoek.

Heeft u een vraag?

6 + 2 = ?

Praktisch

Een sessie duurt ongeveer 40-45 min. Bij een eerste behandeling wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan van het lichaam.
De frequentie van behandelingen hangt af van uw klachten, uw algemene gezondheid en uw leeftijd.

Consultatie gebeurt enkel na afspraak. Een behandeling kost 60 euro en wordt cash betaald of via bancontact onmiddellijk na de consultatie. U ontvangt een attest welke u indient bij de mutualiteit waardoor u een deel van de behandeling terugkrijgt. De osteopaat is aangesloten bij de BVBO (Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten).

Wij vragen bij belet 24 uur op voorhand te verwittigen, zo niet wordt de consultatie aangerekend.

© Copyright - Osteopathie praktijk Piron